שגריר ארהב לישראל דייויד פרידמן הזהיר כי ניצחון של ג'ו ביידן יהיה בעל השלכות הרות אסון על ישראל ועל מדינות המפרץ.
פרידמן העניק ראיון לעיתון האמירתי 'אל-אין' בו בחר להתמקד דווקא בסוגיה האיראנית - שהינה כדבריו : "אחד הנושאים המרכזיים והרי הגורל ביותר העומדים על כף המאזניים בבחירות 2020"
"במידה וביידן ינצח אנו נראה שינוי מדיניות משמעותי. לדעתי האישית זה יהיה רע מאוד לאזור, לישראל, לערב הסעודית, ולאיחוד האמיריות, כמו גם לבחריין, כווית, וקטאר".
פרידמן, ידיד ארוך שנים הקרוב מאוד אל הנשיא, ובעל רקע אורתודוקסי-מודרני, כינה את עסקת הגרעין "הדיל הכי גרוע אי פעם" והוסיף כי מדובר בהסכם הפוליטי הגרוע ביותר שארה"ב אי פעם חתמה עם מדינה כלשהי.
"כידוע ביידן היה חלק מממשל אובמה שניהל מו"מ, ויישם את העסקה עם איראן. עסקה שהנשיא ביטל. אני חולק את הדעה הגורסת כי העסקה הבינלאומית הגרועה ביותר שארה"ב נכנסה אליה מעולם - הייתה העסקה הזו שיצרה תלם עבור איראן להשגת נשק אטומי".
פרידמן שיבח את מדיניות הנשיא הממוקדת בסנקציות כלכליות משתקות שמטרתן לעקב את תכנית הטילים הבליסטיים ואת המירוץ האיראני לנשק גרעיני.
בשבוע שעבר ראש ממשלת ישראל נתניהו, חזר על דברים שנשמעו מפי בכירים במזכירות המדינה האמריקנית שהודו כי בשלב הנוכחי איראן נמצאת במרחק של כ-3.5 חודשים מהשגת נשק גרעיני.
"אנו במקום מצוין מול איראן, ואני סבור שאם נמשיך בתלם זה לאיראן לא תהיה ברירה אלא לוותר על תכניתה לפיתוח נשק גרעיני. הייתי שונא לראות ממשל חדש שמוחק את ההישגים אליהם הגענו בשנים האחרונות, אך בצער רב אני חושש שזה מה שהם יעשו".