הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה

התסריט שממנו חששו בבית הלבן: הידבקות טראמפ מטלטלת את מערכת הבחירות

אנשי הקמפיין הנשיאותי ייאלצו לבטל או לדחות אירועים ועצרות שתוכננו לשבועות הקרובים, כחודש בלבד לפני פתיחת הקלפיות. צעד זה עלול לעלות ביוקר, בייחוד במדינות שבהן ניצח בהפרש של עשרות אלפי קולות בלבד
10.02.2020 11:10
מערכת היברו ניוז

בעוד 32 ימים בלבד ייפתחו הקלפיות ברחבי ארצות הברית. מערכת הבחירות הזו גם ככה נחשבה לחריגה ביותר, זכר למגיפה העולמית והמשבר הכלכלי החמור שנוצר בעקבותיה. אם לא די בכך, הבחירות קיבלו טלטלה נוספת כאשר הנשיא טראמפ ורעייתו מלאניה אובחנו כחולי קורונה.

 

הנשיא טראמפ ורעייתו, עם הגעתם לקליבלנד לקראת העימות שנערך השבוע (צילום: Getty Images)

 

למעשה, כבר בשעות הלילה המאוחרות של יום חמישי, הקמפיין של הנשיא נאלץ להודיע על ביטולם של כלל האירועים שתוכננו להתקיים במספר מוקדים: החל מביקור בוויסקונסין (מדינה משמעותית ביותר בקרב על הבית הלבן, וכזו שטראמפ ניצח בה בהפרש של 22,748 קולות, מתוך כ-2.7 מיליון שהצביעו), עצרת בחירות שתוכננה לאורלנדו וביקור אפשרי בלוס אנג'לס.

כעת, כאשר הנשיא נמצא ביום הראשון של תקופה הבידוד (שאמורה להימשך שבועיים, לפני הנחיות ה-CDC, אך בפועל צפויה להימשך עשרה ימים), הוא נאלץ לוותר על צורת הקמפיין האהובה עליו: נסיעה מעיר לעיר כדי לקיים עצרות המוניות.

כמובן שגם חשוב להתייחס למצבו של הנשיא בסקרים האחרונים, שמצביעים על יתרון לביידן ברמה הארצית.

 

 

מעבר לכך, לא ניתן להתעלם מהעובדה שהנשיא המעיט בחומרת ההתפרצות (במילים שלו) במשך חודשים רבים, ורק לפני מספר ימים, במהלך העימות עם ביידן, הוא לעג לסגן הנשיא לשעבר, הן על כך שהוא חובש מסכה והן על כך שהוא אינו מקיים אירועים המוניים.

 

במהלך העימות עם ביידן, הנשיא שלף מסכה מהכיס, אך לעג לסגן הנשיא לשעבר על כך שהוא חובש מסכה בכל מקום (צילום: AP)

 

בנוסף, עדיין לא ברור כיצד ההידבקות בקורונה של הנשיא תשפיע על קיום העימותים הבאים, שכן האירוע הבא מתוכנן ל-15 באוקטובר בפלורידה (ועימות נוסף שאמור להתקיים שבוע לאחר מכן בטנסי).

Back To Top
Hebrew News - התסריט שממנו חששו בבית הלבן: הידבקות טראמפ מטלטלת את מערכת הבחירות