שוהה בלתי חוקי נורה למוות מוקדם יותר אמש (שני) בסמוך לגבול עם מקסיקו, לאחר שדקר שוטר בסוכנות המכס והגנת הגבולות של ארצות הברית (CBP). כך על פי הודעת הארגון.
גבול ארה"ב-מקסיקו, בסמוך לנוגלס (צילום: Shutterstock)
תחילת האירוע בסמוך לשעה 7:00 בערב, אז סוכן ה-CBP הבחין בקבוצת שוהים בלתי חוקיים בסמוך לגדר הגבול, לא רחוק מהעיר נוגלס שבאריזונה.
הסוכן דרש לעכב אותם לחקירה כאשר לפתע אחד החשודים רץ לעברו והחל לדקור אותו בסכין. על אף שהסוכן נדקר מספר פעמים וסבל מחתכים עמוקים, הוא הצליח לשלוף את כלי הנשק ולירות בתוקף.
CBP Statement regarding stabbing of Border Patrol Agent and death of assailant. | U.S. Customs and Border Protection https://t.co/JTcsM33PFG
— CBP Arizona (@CBPArizona) September 22, 2020
מותו של המסתנן נקבע במקום, ואילו הסוכן פונה במסוק לבית החולים בעיר טוסון. בהודעת ה-CBP הוסבר שהסוכן השתחרר לביתו בשעות הלילה המאוחרות לאחר שעבר סדרת בדיקות במרכז הרפואי.
פרטים נוספים על הפרשה, לרבות זהותו של החשוד, טרם פורסמו. חקירת המקרה הועברה למשרד ה-FBI המקומי, שבודקת האם מדובר בשוהים בלתי חוקיים שניסו להיכנס לארה"ב כדי למצוא עבודה, או שמא מדובר במבריחי סמים (דבר שעשוי להסביר מדוע אירעה התקיפה הקשה).