סיפורה של משפחת טראמפ בארצות הברית הוא סיפור הצלחה יוצא דופן לא פחות משהתחיל בצורה צנועה.
הכל החל כאשר סבו מצד אביו היגר לארצות הברית ב-1885 על גבי ספינת קיטור שעשתה דרכה מהמבורג, בעודו רק בן 16, חסר השכלה תיכונית, ובלי שדיבר אנגלית או הבין את התרבות המקומית.
בהתחלה כמו מהגרים רבים הוא חי בלואר-איסט סייד במנהטן אצל בני משפחה שהגיעו אל אמריקה לפני כן ושפתחו בפניו את ביתם.
במקביל הסב שנקרא פרידריך, אף שינה את שמו הפרטי לפרדריק לרגל קבלת האזרחות האמריקאית ב-1892.
בתקופת הבהלה לזהב החל לנסות את מזלו בעסקים וב-1897 בנה פרדריק שלוש מסעדות ומלון-דרכים עבור כורי הזהב שנהרו לקלונדייק שבקנדה, כך הרוויח את הונו הראשוני.
לעיר מולדתו בגרמניה שב ב-1902, שם פגש את שכנת ילדותו, אליזבת, ונישא לה בגיל 33.
מכיוון שהרשויות בגרמניה האשימו אותו בהגירה בלתי חוקית לאמריקה והשתמטות מגיוס לצבא הקיסרות כמו גם עבירות מס, הוא לא יכול היה לשוב לתמיד ואזרחותו הגרמנית נשללה.
בני הזוג שבו לעיר ניו יורק באוגוסט של אותה שנה ופרידריק הסב מת בגיל 49, כתוצאה מהשפעת הספרדית - וכך צחוק הגורל הוא שעל נכדו נפלה ההתמודדות מול נגיף הקורונה, שכידוע הוא הנגיף הגלובאלי הגדול ביותר מאז אותה השפעת.
אביו של דונאלד, פרד טראמפ, נולד באוקטובר 1905 בקווינס.
כאשר היה בן 15, נכנס לנעלי הוריו בעסקי הנדל"ן המקומיים, ובשנות ה-20 בנה דירות בקווינס, שנמכרו במחיר מוזל לאותה תקופה עבור משוחררי הצבא האמריקני.
במהלך מלחמת העולם השנייה בנה פרד צריפים לצורכי המאמץ המלחמתי, ולאחר המלחמה התרחבו פעולותיו והוא המשיך להתבסס על בניית בתים למשפחות של ותיקי המלחמה אך בעיקר ברובע קווינס, למנהטן - יכנס דונאלד בענק.
אף שמוצאו של פרד היה גרמני, הוא נהג לספר לחבריו היהודים שמוצאו שוודי. אחיינו של דונאלד טראמפ הסביר: "להיות גרמני בימים הללו לא היה דבר טוב, במיוחד אם יש לך חברים או דיירים יהודיים".
אביו (שנהג לתרום למדינת ישראל) נהג לשתף את דונאלד בעבודתו, והראה לו את כל צדדי עולם הנדל"ן לרבות השתתפות בבניה עצמה יחד עם הפועלים, עם זאת, לאחר מכן נשלח דונאלד טראמפ לפנמייה צבאית שם השלים את שאר לימודיו הקדם-אקדמיים, ומשם המשיך לאקדמיה.
דונאלד טראמפ לצד אביו המנוח, פרד
בהתחלה באוניברסיטת פורדהם המצוינת, ובהמשך לבית הספר היוקרתי לעסקים וכלכלה וורטון של אוניברסיטת פנסילבניה, שם השלים תואר בכלכלה - וורטון אגב נחשב לאחד מארבעת בתי הספר לכלכלה ועסקים הטובים בתבל.
החינוך בבית האב פרד היה קשוח, מלא אנרגיה וחיים, ודונאלד היה ידוע כאדם תחרותי, נמרץ ופיקח ואף אהוב הבנות, אימו של דונאלד (מרי) הייתה ממוצא סקוטי ונטלה חלק בניהול העסקים אך גם עסקה לא מעט בפעילות קהילתית ובענייני הכנסייה, דונאלד היה קרוב מאד לאימו וכהגדרתו "אמא שלי העריצה ואהבה אותי, מבחינתה לא יכולתי לעשות שום דבר רע, זה לא קל לאהוב אותי, [בהומור] אבל מבחינתה פשוט לא יכולתי לטעות, אני חייב המון ממה שאני לאמי".
לאחר שהפך את עסקיו של אביו לאימפריה בשלהי שנות השבעים, (ואת עצמו לכוכב מדורי הרכילות) באמצעות הרחבה של עסקי הנדל"ן אל תוך מנהטן, החלה משפחת טראמפ לייצר גם כותרות. בהתחלה כבכירים בעולם העסקים, הנדל"ן, והבידור, ועכשיו כידוע גם בעולם הפוליטיקה.
לאחרונה, ב-15 באוגוסט מת אחיו הצעיר של הנשיא רוברט צלע חשובה בתאגיד המשפחתי שעסק בניהול עסקי האב.
הנשיא ספד לו "הוא לא היה רק אחי, הוא היה חברי הטוב ביותר, אתגעגע אליו מאוד, אך ניפגש שוב, זכרו יהיה נצור בלבי לעד, אני אוהב אותך רוברט, נוח על משכבך בשלום". רוברט היה בעצמו כאמור שותף בכיר בעסק המשפחתי וגם נודע בקהילה כג'נטלמן נעים הליכות המעניק מזמנו ונכסיו למען החלשים בחברה.
אחיו הצעיר של דונאלד פרדריק (על שם הסב) מת בשנת 1981 בעקבות התמכרות לאלכוהול, מאז נמנע טראמפ עצמו משתיית אלכוהול.
יש הטוענים כי האח התקשה להתחרות עם הצלחת דונאלד ולחיות בצילו.
אחות הנשיא, מארי טראמפ, שופטת פדרלית בדימוס (שיש הטוענים כי הצליחה לזכות במינוי לא מעט בשל פרוטקציה של האח..) , הוקלטה לאחרונה בחשאי והשמיעה ביקורת על אחיה, היא האשימה אותו בדברי שקר בטוויטר, ליבוי היצרים, היעדר הכנה מראש ויחס גרוע לילדים בגבול המקסיקני - אך מלבד מארי, ועוד אחיינית נראה כי המשפחה לרוב מלוכדת, ושומרת על הרמוניה וכראוי לכוכב הריאליטי שהיה לנשיא, לדונאלד טראמפ משפחה ענפה, המשפיעה על עסקיו ומהלכיו גם בהיותו נשיא.
עם השנים נישא טראמפ והביא ילדים משלוש נשים שונות.
בתו איוונקה ושני בניו הגדולים (אריק ודון ג'וניור) מהנישואים עם הדוגמנית והאתלטית הצ'כית לשעבר איוונה זלינצ'קובה הן איוונקה, דונאלד ג'וניור והן אריק, הם הבכורים והמעורבים ביותר בנשיאות ובעסקים.
אחריהם, בתו מנשואיו השניים, לכוכבת הטלוויזיה מרלה מייפלס, היחסים שהחלו כבגידה מתוקשרת באיוונקה (דונאלד צולם עם מרלה באתר סקי יוקרתי) היא טיפאני טראמפ הבת המרוחקת ביותר והכי פחות מתוקשרת.
לאחר התעלמות תקשורתית ארוכת שנים הביאה נשיאותו של טראמפ את תשומת הלב גם אליה, וכתבות צבעוניות בשלל אמצעי תקשורת דיווחו כי היא הבת שעמה טראמפ נמצא בקשר הכי רופף. בנו הצעיר ביותר בארון, כעת בן 14, נולד מאשתו השלישית והגברת הראשונה מלאניה, הוא גדל עתה בבית הלבן, והוא הבן הראשון שגדל שם מאז נשיאותו של קנדי בשנות השישים, לנשיאים האחרים מאז היו רק ילדים בוגרים או בנות צעירות.
הפאוור קאפל
איוונקה טראמפ היא ללא ספק בכירת צאצאיו של הנשיא, והיחידה שממלאת תפקיד בממשלו,כאשר מונתה ליועצת ללא שכר בבית הלבן. כידוע היא נשואה לג'ארד קושנר היהודי, ממשפחת אנשי נדל"ן אף הוא, שממלא בעצמו תפקידים בממשל, לרבות בתור שליח למזרח התיכון ולישראל, הוא עזר לכתוב את תוכנית המאה, שהיא בעלת גוון פרו ישראלי מובהק. איוונקה התגיירה עבור נישואיה.
כמו כן קושנר הוא בעל תפקיד מפתח בעסקת הנשק בשווי מאה מיליארד דולר בין ארה"ב לערב הסעודית, המסייעת לייצב את הציר האנטי איראני במזרח התיכון.
חתנו של הנשיא גם עורב רבות בהסכם השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות שיחתם ב-13 בספטמבר.
איוונקה למדה גם היא בבית הספר וורטון לכלכלה באוניברסיטת פנסילבניה, וסיימה תואר ראשון בכלכלה בהצטיינות. לפני היבחרו לנשיאות, הייתה איוונקה מעורבת מאוד בעסקי אביה, ושימשה כסגנית נשיא לענייני רכש בתאגיד טראמפ.
הגיבוי המשפחתי בבית הנשיא. איוונקה טראמפ וג'ארד קושנר
במהלך המירוץ לנשיאות הרבתה לנאום בערים ובמדינות שונות בתוך ארצות הברית, והיה לה תפקיד משמעותי בהיבחרו.
יועצו של טראמפ, רוג'ר סטון כינה אותה "הנכס היקר ביותר שלנו", שכן עזרה לו לפנות לקהלי בוחרים שלטראמפ עצמו יש קושי בלפנות אליהם, כגון נשים.
חוץ מהתפקידים שמילאה בתאגיד טראמפ, לאיוונקה היו קריירה בדוגמנות ומותג אישי שפיתחה בתחום הקוסמטיקה והאופנה, לפני כן, הייתה אשת שיווק בחברת היהלומים דינאמיק דיימונד, והביאה את קו היהלומים שפיתחה והציגה אל חזית חנויות החברה בשדרות מדיסון. בעוד טראמפ מכהן כנשיא, שומרת איוונקה את הבעלות על עסקיו.
איוונקה טראפ עברה בעצמה גיור אורתודוקסי, ובחרה את השם "יעל". לה ולבעלה וג'ארד קושנר, יש שלושה ילדים משלהם, היא עברה גיור אצל הרב אלי וינסטוק מישיבת רמז. למרות שהגיור שעברה אינו מוכר על ידי מדינת ישראל, טראמפ מעידה על עצמה כשומרת כשרות, שבת וחגים.
אריק ודונאלד ג'וניור
שני הבנים האחרים מצד אשתו הראשונה של טראמפ, איוונה, ממלאים גם הם תפקידים עסקיים בניהול אמפריית טראמפ. הבן אריק טראמפ נושא דמיון רב לאביו, והוא הבעלים של יקב טראמפ ומנהל את 18 מועדוני הגולף בבעלות קבוצת טראמפ, למד באוניברסיטת ג'ורג'טאון, הופיע בתוכנית המתמחה. גם אריק מרבה להתראיין בטלוויזיה, בעיקר ברשת פוקס שאוהדת את הנשיא טראמפ יותר מרשתות אחרות, וכן באירועים מפלגתיים של המלגה הרפובליקנית ואירועי בחירות של אביו.
האחים בבית משפחת טראמפ. אריק ודונאלד ג'וניור
במהלך הקמפיין של 2016 היה אריק מגייס תרומות חשוב ויועץ לקמפיין טראמפ. אחיו הבוגר ובכור ילדיו של טראמפ. דונאלד ג'וניור התחבר מאוד לצד הצ'כי, ושהה רבות אצל משפחת אמו ליד פראג, הוא דובר את השפה הצ'כית, בהמשך למד כלכלה בוורטון, ולאחר שבילה שנה באתר הסקי באספן קולורדו,תוך שהוא חי במשאית ועובד כברמן, חזר ומילא תפקידים בארגון טראמפ. במהלך חקירת מעורבות רוסיה בקמפיין הבחירות, נמצא דונאלד ג'וניור בחקירה עקב התכתבותו דרך הטוויטר עם ג'וליאן אסאנג' וארגון וויקיליקס, מלבד זאת היה דונאלד ג'וניור מעורב בפגישה הנודעת במגדל טראמפ שעמדה במוקד החקירה של אותה מעורבות רוסית.
דונאלד ג'וניור פרסם שני ספרים בנושאים פוליטיים, שהפכו לרבי מכר, ושפרסו את השקפת עולמו בנושאים נרחבים. הראשון עסק בתרבות הדיון של השמאל האמריקאי באינטרנט ומחוצה לו, הספר מבקר את תרבות הפוליטיקלי קורקט וטוען שלשמאל האמריקאי יש תסביך קורבנות,עוד טוען הספר הראשון שהיחס של ה-FBI לנשיא טראמפ דומה ליחס שקיבל בזמנו מנהיג התנועה לזכויות האזרח מרטין לותר קינג, קרי, יחס בלתי הוגן. הספר השני עוסק בג'ו ביידן והמפלגה הדמוקרטית, ונמכר בעיקר לבאי כנס המלגה הרפובליקנית, הספר הוצא בהוצאה עצמית ועל פי הניו יורק טיימס, השתמש דונאלד ג'וניור בשלושה חוקרים על מנת לאסוף מידע על ג'ו ביידן. הספר נכתב במהלך שלושת החודשים של הסגר של נגיף הקורונה, ומגולל, כך לדברי דונאלד ג'וניור, "חצי מאה של ג'ו ביידן בפוליטיקה המושחתת , שהמדיה לא מוכנה לדון בה"
אושיית הרשת-טיפאני טראמפ
הצעירה בת ה-23, הינה בתו של טראמפ מנישואיו השניים למרלה מייפלס, שחקנית ומנחת טלוויזיה אמריקנית. טראמפ ומייפלס נישאו ב-1993 ובאותה שנה נולדה בתם היחידה טיפאני. ב2016- היא סיימה תואר אקדמי בסוציולוגיה ובלימודים אורבניים. השנה השלימה תואר נוסף,במשפטים, מאונניברסיטת ג'וג'טאון. טיפאני עבדה כמתמחה בעיתון האופנה "וווג" ולפני שנתיים שחררה לרדיו סינגל תחת השם "כמו ציפור", וסיפרה שהיא שוקלת קריירה של זמרת.
כוכבת הרשת. טיפאני טראמפ
טיפאני היא חברת המפלגה הרפובליקנית ובמהלך קמפיין הבחירות הצטרפה לאביה לעצרות בחירות שונות ואף נשאה נאום בוועידה הרפובליקנית הלאומית. טיפאני לא מסתירה כלום מעיני התקשורת, ומשאירה את חשבון האינסטגרם שלה פתוח לעיני הציבור וחסר כל צנזורה. היא מספקת הצצה רצינית לחיים הראוותניים שלה: למסיבות הבריכה, לאלכוהול היוקרתי, לבגדי המעצבים, לארוחות הגורמה ולחופשות המרובות והיוקרתיות שלה מסביב לעולם. תדמית המיליונרית היפה, הנהנתנית, הצעירה, העכשווית ומעוררת הקנאה גורמת לכולם לחשוב שטיפאני תעשה מהפכה בבית הלבן ותספק לגולשים הצצה למקומות הכי יוקרתיים במעצמה האמריקאית.
צעיר הילדים- בארון טראמפ
בארון טראמפ הוא בנו הצעיר ביותר של דונאלד טראמפ, והיחיד מאשתו הנוכחית מלאניה, הוא נולד ב-2006 וכעת הוא בן 14. נוסף לאנגלית הוא דובר סלובנית שוטפת, בהשפעת אימו מלאניה, שהגיעה לארה"ב מהמדינה המזרח אירופאית. הוא עוד הספיק לעשות הופעת אורח קצרה בתוכנית המתמחה, וכן בתוכניתה של אופרה ווינפרי במאי 2006 בעודו בן חודשיים בלבד.הוא נכח בזמן השבעת אביו לנשיאות
בארון ידוע כאוהד כדורגל,ונצפה לובש את חולצת מועדון ארסנל. כמו כן נפגש במהלך אירוע בבית הלבן עם קבוצת הכדורגל המקומית. הילד גם שחקן כדורגל בעצמו, והוא משחק בקבוצת ארלינגטון בכדורגל