ג'ו ביידן רוצה לרוץ על הרקורד שלו כסגן הנשיא תחת ממשל אובמה.
אובמה בעצמו נשא דברים בכנס הדמוקרטי בחודש שעבר באומרו כי "במשך שמונה שנים היה ג'ו האחרון בחדר בכל פעם שהתמודדתי עם החלטה גדולה".
הרגע הגדול ביותר של נשיאות אובמה היה כידוע הפשיטה במאי 2011 בפקיסטן שהרגה את אוסאמה בן לאדן.
האירוע הזה קרה רק בגלל שאובמה התעלם מג'ו ביידן כשאמר, "מר הנשיא, ההצעה שלי היא, אל תלך על זה".
אך ביידן כידוע שינה את סיפורו כעבור שנים כאשר טען שהוא אכן תמך בפשיטה.
הריגת אוסאמה בן לאדן, שחמק מהאמריקנים במשך כמעט עשור לאחר פיגועי 11 בספטמבר 2001, הייתה עניין גדול, וגורם גדול בבחירתו מחדש של אובמה כשנה וחצי לאחר מכן בבחירות 2012. החיסול זכה למחמאות הרפובליקנים והדמוקרטים ברחבי הארץ וגרם לאובמה להראות חזק ומוצלח בהשוואה לשנים של חיפושים חסרי תועלת אחר בן לאדן שהתרחשו תחת ממשל ג'ורג' וו. בוש.
החיסול גם עזר להסיח את הדעת ממדיניות החוץ הכושלת של אובמה.
ביידן עצמו, למרות שפחד ללכת קדימה עם החיסול, ביקש להטביע סלוגן על כך ש"אוסאמה בן לאדן מת וג'נרל מוטורס חיה!", בניסיון לטעון כי הכלכלה האמריקנית חזקה והטרור חוסל.
שבועות לאחר החיסול, ביידן נאם בפני אולם מלא תורמים דמוקרטים ואמר כי "לעם האמריקני יש עתה תמונה צלולה עד כמה הנשיא שלנו חזק והחלטי. וזה החלק האחרון של הפאזל שהיה צריך להציב עבור האיש הגדול הזה [אובמה]. העם האמריקני כבר לא יתבלבל בין מהורהר לבין פחדן".
האמת היא שאובמה התייסר במשך חודשים עד קבלת ההחלטה.
ריצ'רד מיניטר דיווח, בהתבסס על מקורות ללא שם, כי אובמה ביטל את הפשיטה שלוש פעמים בין ינואר ומארס 2011, בעצתה של היועצת והמקורבת ולרי ג'ארט.
אפילו ביידן עצמו טען מאוחר יותר כי ידע על מחבואו של בן לאדן באבוטבאד, פקיסטן כבר בחודש אוגוסט 2010, תשעה חודשים לפני הפשיטה.
עצותיו של ביידן נגד הפשיטה על בן לאדן דווחו רבות במשך שנים ואושרו בספריהם של מספר יועצים בכירים לממשל אובמה.
ראש ה-CIA פנטה, שר ההגנה גייטס, ומזכירת המדינה הילרי קלינטון כמו גם היועץ המיוחד בן רודס תיארו את היסוסיו של ביידן בזכרונותיהם.
אולם לאחר שביידן שקל להתמודד לנשיאות בשנת 2016, הוא התחיל לחשוב מחדש על זכרונותיו לגבי מה שקרה בחדר הפיקוד ומאז מדבר על כך שתמך בפשיטה בפה מלא.