על רקע 'מלחמת עלוני התעמולה' בין צפון ודרום קוריאה משני צידי הגבול המתוח בעולם השמיעה אמש קים יו ג'ונג איומים חריפים כלפי השכנה הדרומית. "הצבא שלנו יקבע משהו שיוביל להתקררות התרעומת של עמנו ובוודאי יוכל לבצע זאת",
אחותו המשפיעה של מנהיגה העליון של צפון קוריאה מבקשת לעורר מתיחות עם השכנה מדרום דרום קוריאה באמצעות השמעת איומים על נקיטת פעילות צבאית ותוך האשמות כי דרום קוריאה שולחת עלונים "אנטי-דמוקרטיים" מהעבר השני של הגבול.
קים יו ג'ונג תיארה את דרו קוריאה כ"אויב", והזהירה את המדינה מדרום מקריסה הולכת וקרבה של תכניות שיתוף הפעולה הקיימות בין שתי המדינות השכנות.

ג'ונג אמרה כי צבא צפון קוריאה, ורק הוא, יקבע כיצד להשיב תגמול על קמפיין עלוני התעמולה של הפעילים הדרום קוריאניים הממוקד בניסיון להשפיע על אזרחים צפון קוריאנים.
"על ידי הפעלת כוחי שהוסמכה על ידי בידי המנהיג העליון, מפלגתנו והמדינה, נתתי הוראה לזרועות המחלקה האחראית על העניינים עם האויב לבצע באופן מכריע את הפעולה הבאה", מסרה בהצהרה שנערכה על ידי סוכנות החדשות הצפון קוריאנית המרכזית.
"לא אעניק את הרמז לתוכנית הבאה שלנו, אשר הרשויות בדרום קוריאה חוששות ממנה, אך היא מבוססת על הזכות לנקוט בפעולה הבאה נגד האויב במידה ומעשים אלה יימשכו והיא תופקד על המטכ"ל של הצבא שלנו"
"גם הצבא שלנו יקבע משהו שיוביל להתקררות התרעומת של עמנו ובוודאי יוכל לבצע זאת, אני מאמינה".
קים, סגנית יו"ר מועצת מפלגת הפועלים השולטת, צברה כוח משמעותי לאורך השנים ואף זכתה לחשיפה ולהגדלת כוחה מאז שנפוצו שמועות לגבי מצבו הבריאותי של אחיה הבכור.
היחסים בין צפון קוריאה לדרום קוריאה התדרדרו בחודשים האחרונים, כאשר גורמים בצפון קוריאה הביעו תסכול בשל שיחות הגרעין שנתקעו עם ממשל טראמפ - דיונים אשר נשיא דרום קוריאה, מון ג'ה-אין, תומך בהם.
ראוי לציין כי ייתכן מאד וקים ביים את מחלתו ואת סימני השאלה לגבי מיקומו הפיסי במידה רבה כדי לתחזק את מעמדה של אחותו שהולכת ותופסת תפקיד מרכזי בניהול ענייני המדינה.