מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם, הכריז על היום על החרפת המדיניות כחלק מהמאבק מול התפשטות נגיף הקורונה, והורה על סגירת כל הברים, המועדונים, ובתי היין ברחבי המדינה אשר לדבריו "אינם הכרחיים" בתקופה זו.
בנוסף עדכן כי המסעדות התבקשו לצמצם את קיבולת הסועדים בחצי. כמו כן הפציר בתושבים מעל גיל 65 וכאלו הסובלים ממחלות רקע, להשאר בביתם.
מושל קליפורניה במהלך מסיבת העיתונאים היום
ניוסאם ביקש מהציבור להקפיד על שמירת כללי הזהירות למניעת הידבקות כמו ריחוק מאדם לאחר. "אני מכיר בכך שבידוד חברתי מהווה מקור לחרדה בקרב האוכלוסיה אך עלינו להכיר במציאות ובהערכת מומחים בתחום ולפעול באופן זה".
עד כה נדבקו בקליפורניה לפחות 425 בני אדם, וכן ישנם 6 מקרי מוות שאירעו בצפון המדינה. קצב ההתפשטות רק הולך ומתעצם וכפי שאמר המושל בעבר וכן ראש המערכת הבריאות הציבורית בלוס אנג'לס, ברברה פרר, ישנו מחסור עצום בערכות בדיקה ולכן ההערכות הן שמדובר בכמויות הרבה יותר גדולות של נשאי הנגיף ברחבי המדינה.
בניגוד לישראל, שם על כל מקרה הידבקות מבוצעת חקירה אפמידיולוגית, המציגה בפני הציבור את המסלול שעשה כל נדבק בקורונה, על מנת שאחרים יוכלו לדעת האם נחשפו למחלה, הרי שבארה"ב ישנו חוסר ודאות מוחלטת בעניין.
יתכן שחלקנו היינו בקרבת אדם חולה בקורונה, אך אנו כלל לא מודעים לכך, מה שבהחלט מגביר את פוטנציאל ההדבקה בקרב הקהילה.
לשם השוואה עד כה בישראל, זוהו לפחות 213 חולים. כלומר, באופן רישמי המצב בקליפורניה עומד על פי 2 עם אוכלוסיה של 40 מיליון תושבים לעומת פחות מ-9 מיליון בישראל.
לא צריך להיות מומחה בתחום כדי להבין שכמות האוכלוסיה בקליפורניה היא כמעט פי 5 מישראל, כלומר הנתונים האלו מהווים רק מעין מדגם מייצג למגמה בכל אזור, אך כלל לא משקפים את כמות הנדבקים האמיתית.
במחוז לוס אנג'לס, אובחנו היום 16 נשאי קורונה נוספים וסך הנדבקים עומד על 69 בני אדם. כמו בפעמים קודמות, גם הפעם, מקור הדבקתו של אחד החולים החדשים, אינו ידוע. לגבי האחרים, חלקם חזרו ממדינות זרות והשאר היו במגע עם חולה עמו הייתה להם היכרות.
הצעדים בקליפורניה רק מחזקים את ההערכות שהמדינה הולכת בכיוון של הסגר, כפי שהוכרז כבר בעיר הובקון בניו ג'רזי, שם הוטל עוצר אחרי השעה 10 בלילה, עד 5 בבוקר, במהלכו מחוייבים התושבים להשאר בביתם, כאשר כל המסעדות סגורות בפני לקוחות ומספקות שירותי משלוח בלבד.
גם מושלי ניו יורק וניו ג'רזי, וכן ראש עיריית ניו יורק, מסרו במהלך השבוע שמדיניות ההסגר היא אחת האפשרויות שעומדות על הפרק.
במדינת ניו יורק, נכון לשעה זו, ישנם 731 חולי קורונה והיא המובילה בארה"ב כולה.