21 בני אדם הנמצאים על גבי אוניית תענוגות העוגנת מול חופי סן פרנסיסקו, נמצאו כנשאים של נגיף הקורונה - ביניהם 19 אנשי צוות, כך הודיע מוקדם יותר היום (שישי) סגן נשיא ארצות הברית, מייק פנס.
ערכות הבדיקה נשלחו לקרוז בעזרת מסוק (צילום: המשמר הלאומי של קליפורניה)
כזכור, שלשום דיווחנו על הספינה - גרנד פרינסס - שהייתה אמורה לשוב לסן פרנסיסקו. אלא שלאחר שחלק מהנוסעים ואנשי הצוות חוו תסמינים המשויכים לווירוס, הוחלט ע"י רשויות הבריאות של ארה"ב כי כלל הנוסעים יושמו בבידוד על גבי כלי השיט. בנוסף, חשוב לזכור כי מדובר באותה אונייה שעליה היו לפחות 10 מקרים של הידבקות בקורונה במהלך חופשת קרוז קודמת, ובתוכם מקרה המוות הראשון כתוצאה מכך בקליפורניה.
פנס חשף את הממצאים המדאיגים במהלך מסיבת העיתונאים היומית שהוא עורך מאז מונה ע"י הנשיא טראמפ כיו"ר המטה למאבק בקורונה. "גיבשנו תוכנית לפיה האונייה תשוט לנמל שאינו מסחרי, ושם תתבצע בדיקה לזיהוי הקורונה בקרב כלל הנוסעים ואנשי הצוות. מי שיצטרך להיות מוכנס לבידוד יעשה זאת, ומי שיזדקק לטיפול רפואי יקבל את כל תשומת הלב הנדרשת", הסביר סגן הנשיא.
על גבי האונייה ישנם כ-3,500 בני אדם (נוסעים ואנשי צוות כאחד), אולם עד כה הבדיקות בוצעו רק ב-46 מתוכם. דהיינו, הנגיף שעשוי להיות קטלני נמצא ב-46% מהנבדקים. כעת יבדקו כל אלפי השוהים עליה.
הגרנד פרינסס עגנה מול חופי סן פרנסיסקו (צילום: AP)
כזכור, אין זה כלי השיט הראשון שהושפע ממגפת הקורונה העולמית. למעשה, רבים שמעו על הנגיף לראשונה באמצעות הדיווחים אודות 2,666 הנוסעים ו-1,045 אנשי הצוות שהיו על גבי אוניית "דיאמונד פרינסס" והוכנסו להסגר בנמל בעיר יוקוהמה לאחר שהתברר כי אחד הנוסעים ירד מכלי השיט בהונג קונג, שם ככל הנראה נדבק בנגיף.
למרבה האירוניה, שתי הספינות - הדיאמונד פרינסס והגרנד פרינסס - נמצאות בבעלות של אותה חברה - Princess Cruises. בין אלפי האנשים שהיו לכודים על גבי כלי השיט היו גם מאות אמריקאים וכ-15 ישראלים.
במקביל לכך, רשויות הבריאות בקליפורניה בוחנות האם ישנו מקרה מוות נוסף במדינה. לפי ההודעה שנמסרה מטעם מחלקת ביטחון הציבור במשטרת סאניוויל, גבר כבן 72 נמצא ללא רוח חיים בביתו. על אף ניסיונות ההחייאה, מותו נקבע בבית החולים.
רק הבוקר נודע כי האיש היה לאחרונה בחופשה בקרוז עם לפחות שני בני אדם שנדבקו בקורונה. "רק לאחר מותו גילינו על כך", אמרו במחלקת הבריאות, "אנחנו לא יודעים לומר בוודאות שהוא מת כתוצאה מנגיף הקורונה, ונעשים מאמצים גדולים כדי לברר את הסוגיה. לעת עתה, השוטרים ואנשי כוחות ההצלה שביצעו בו הנשמה מפה לפה הוכנסו לבידוד בביתם", כלשון ההודעה.