לנשיא טראמפ יש יחסים מורכבים מאוד עם רשת פוקס ניוז: מחד, אין כל ספק כי מדובר בערוץ החדשות שהכי מזוהה עם המפלגה שאותה הוא מייצג, אך מאידך הוא לא מהסס להעביר על ראשיה ביקורת כאשר הוא אינו מרוצה ממה שהוא רואה.
לפי הדיווחים, הנשיא מרבה לצפות בערוץ, ובייחוד במגישים האהובים עליו כגון שון האניטי ולורה אינגרהם. וכך היה אתמול (שבת) כאשר הבין כי הרשת הזמינה לראיון שני אנשים שאינם מתיישרים עמו: חבר הקונגרס אדם שיף (דמוקרט, קליפורניה) אשר מכהן כיו"ר ועדת המודיעין בבית הנבחרים; וג'יימס קומי, לשעבר ראש ה-FBI אשר פוטר מהתפקיד ע"י הנשיא עצמו.
הנשיא טראמפ (צילום: רויטרס)
שעות בודדות לאחר שראה פרסומת לראיונות עם השניים (שייערכו היום עם העיתונאי הבכיר כריס וואלאס), הנשיא יצא נגד הערוץ בחשבון הטוויטר שלו: "קשה להאמין שפוקס ניוז בחרו לראיין את החלאה ג'יימס קומי, לשעבר ראש ה-FBI שאינו אמין, ואת 'שיפטי שיף' המושחת", הוא צייץ.
הנשיא המשיך לנזוף בערוץ וכתב: "פוקס כל כך מנסה להיות פוליטיקלי קורקט למרות שהם לא קיבלו הזדמנות לארח עימות של הדמוקרטים הכושלים". לבסוף, הנשיא קישר בין הרשת השמרנית לארגוני חדשות אחרים וכתב ש"פוקס הופכת להיות יותר מדי כמו MSNBC ו-CNN, וכל הרשתות הללו ימותו יחדיו".
הנשיא טראמפ בשבוע שעבר בכנס של ה-IAC (צילום: Getty Images)
כזכור, הקרע בין הנשיא לבין הרשת עלתה לכותרות רק לפני כחודשיים, זמן קצר לאחר שפורסם סקר של פוקס ניוז לפיו כ-51% מהבוחרים הרשומים חפצים בהדחה וסילוקו של הנשיא במסגרת פרשת "אוקראינה-גייט". טראמפ הגיב בזעם וצייץ באותו ערב: "מהיום שבו הודעתי על השקת הקפמיין לנשיאות, לא קיבלתי סקר טוב מפוקס. מי שעובד בסקרים שלהם על הפנים. אבל פוקס ניוז היא גם שונה ממה שהייתה בימים הטובים. יש שם אנשים כמו אנדרו נפולטינו, שרצה להיות שופט בבית המשפט העליון ודחיתי אותו (הוא גרוע מאז), שפרד סמית', דונה בראזיל (שנתנה להילארי את שאלות העימות ופוטרה מסי. אן. אן.). פוקס ניוז כבר לא מספקת את הסחורה, היא כל כך שונה ממה שהייתה".
פחות מיממה לאחר מכן, שפרד סמית' (שהוזכר בציוץ) התפטר באופן מפתיע מפוקס. על אף שהוא הזכיר את הנשיא בדברי הפרידה שלו, רבים העריכו כי הביקורת הרבה שהופנתה מהנשיא לכל הפחות תרמה להחלטה.