שיעור ההתאבדות בקרב נערות בארצות הברית עולה בקצב גבוה יותר מזה של נערים, כך עולה ממחקר חדש של בית החולים לילדים בקולומבוס, אוהיו שפורסם בכתב העת של האגודה הרפואית האמריקאית. הממצאים החדשים נוגדים את מה שהיה ההשקפה הרווחת במשך שנים, לפיה אף שנערות נמצאות בסיכון גבוה יותר לנסות לשים קץ לחייהן, נערים נמצאים בסיכון גבוה יותר להצליח בכך.
לרשתות החברתיות תרומה משמעותית לעליה בשיעור ההתאבדות בקרב נערות (אילוסטרציה: Shutterstock)
החוקרים בחנו את שיעור ההתאבדות של ילדים ובני נוער בגילאים 10-19 בארצות הברית בין השנים 1975-2016, באמצעות מסד נתונים של המרכז הלאומי למניעת ובקרת מחלות (CDC). במהלך שנים אלה דווחו יותר מ-85 אלף מקרי התאבדות של ילדים ובני נוער, כש-80% ממקרים אלה היו של בנים. שיעורי ההתאבדות הגיעו לשיא ב-1993 והיו מאז בירידה עד 2007, אז החלו שוב לעלות.
אף שהנתונים הראו כי במהלך 40 שנות המחקר בנים הראו סיכון גבוה כמעט פי ארבעה מבנות לשים קץ לחייהם, הפער בין המינים הולך ומצטמצם במהירות. מאז 2007, שיעור ההתאבדות של בנות בגילאים 10-14 עלה ב-12.7% מדי שנה, בעוד שהשיעור בקרב בנים בני אותו גיל גדל רק ב-7.1%. מגמה דומה נרשמה גם בקבוצת הגיל 15-19, שם צמח שיעור ההתאבדויות בקרב נערות ב-7.9% ובקרב נערים ב-3.5%.
בנים עדיין מתאבדים בשיעור גבוה כמעט פי ארבעה מבנות (אילוסטרציה: Shutterstock)
על פי נתוני ה-CDC, התאבדות היא סיבת המוות השניה בשכיחותה בקרב ילדים ונערים בני 10-19, אחרי תאונות ופגיעות לא מכוונות. באופן היסטורי, בנים תמיד הצליחו יותר בניסיונות לשים קץ לחייהם מאחר שנטו להשתמש באמצעים קטלניים כמו כלי נשק, ובנות נטו לנסות יותר לעשות זאת באמצעים "קלים" יותר כמו כדורים ופציעה עצמית, שקל יותר להציל את המשתמשות בהם אם צריך.
עם זאת, המעבר של בנות לשימוש באמצעים קטלניים הוא "סיבה לדאגה רצינית", אמרה הכותבת הראשית של המחקר דונה ראץ', משום שבנות נוטות יותר לנסות להתאבד, ובשימוש רווח יותר בנשק הן גם יצליחו בכך יותר.
בנות רגישות יותר לסייבר-בולינג (אילוסטרציה: Shutterstock)
בהתייחסות למחקר שפורסמה גם היא באותו כתב עת, הסבירו שתי מטפלות כי הוא לא בחן את המניעים של נערים ונערות לשים קץ לחייהם, אולם תקופת הזמן שבה עלה שיעור ההתאבדויות בקרב בנות ונערות עשויה להוות עדות לכך שהרשתות החברתיות הן גורם משמעותי שתורם לכך. בנות משתמשות יותר ברשתות החברתיות, חשופות יותר להתעללות בהן ("סייבר-בולינג") ונוטות להיות רגישות יותר לתגובות שמתפרסמות בהן.