במסגרת המחקר פיתחו החוקרים תרכובת המכילה חיידקים בעלי תכונות פרוביוטיות מצואת תינוקות. לאחר מכן הם הזינו עכברים בתרכובת הפרוביוטית ובדקו את יעילות וחוזק התרכובת. הממצאים מפתיעים
צואה של תינוקות עשויה לעזור להגדיל את יכולתו של אדם לייצר חומצות שומן חד בלתי רוויות. כך עולה ממחקר חדש, במסגרתו פיתחו החוקרים תרכובת פרוביוטית מהרכב של זני חיידקים שנמצאו בצואת תינוקות.
כשהביקוש לפרוביוטיקה גדל, התינוקות יכולים להפוך ליצרניםלדברי החוקרים, חומצות שומן חד בלתי רוויות טובות לבריאות המעיים. בעשור האחרון נרשם גידול משמעותי בביקוש לפרוביוטיקה, בעקבות היכולת שלה למנוע או לטפל בכמה מחלות מהן סובלים בני אדם ובעלי חיים.
החוקרים בדקו צואה של 34 תינוקות בריאים. זאת, משום שהתינוקות לא מושפעים ממחלות הקשורות בהזדקנות הגוף. החוקרים בדקו את חוזק חיידקי המעיים בעלי התכונות הפרוביוטיות החזקות ביותר, לקטובצילוס (Lactobacillus) ואנטרוקוקוס (Enterococcus).
הצואה שלו היא מקור מצוין לפרוביוטיקה. כך לפי המחקר החדשהם יצרו תרכובות של חיידקים ונתנו אותן לעכברים, על מנת לבדוק את יעילות התרכובת הפרוביוטית שיצרו מצואת התינוקות. החוקרים מצאו, כי הזנה אחת בחמש מנות של התרכובת הפרוביוטית גרמה לעידוד ייצור חומצות שומן חד בלתי רוויות בעכברים; אותן חומצות שמסייעות לשמירה על בריאות תקינה של המעיים.
יצוין, כי ממצאי המחקר שנערך במכון Wake Forest, פורסמו השבוע בכתב העת Scientific Reports.
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים