אם נמאס לכם לנסוע במשפחתית המשעממת ובדיוק יש לכם קצת (הרבה) כסף פנוי בבנק, בטח תשמו לקרוא שאסטון מרטין מציגה היום רכב חדש ועוצמתי במיוחד שנותן פייט רציני לתחרות מאיטליה.
ה Aston Martin DBS Superleggera הוא הדגם החזק ביותר שהחברה הוציאה לשוק בייצור מסחרי. אמנם מדובר ברכב בריטי עם תדמית סולידית יחסית, אבל לספינת הדגל החדשה יש 715 כוח סוס - מה שיכול לשים אותה בתחרות צמודה מאד עם למבורגיני ואפילו פרארי.
והיא גם יפה. אסטון מרטין
לאסטון מרטין אמנם יש מכוניות חזקות יותר מהדגם הזה, אבל מדובר ברכבים שמיוצרים בעשרות בודדות מכל דגם ומחירם מאמיר למיליוני דולרים ליחידה. כאן בעצם מוצע רכב מעט יותר "עממי". תג המחיר של ה DBS Superleggara עומד על קצת יותר מ- 300 אלף דולר, מחיר שנחשב סביר בשוק הזה. גם לא תהיה הגבלה על כמות המכוניות שיוצרו וימכרו.
השם של הרכב אולי מצלצל מאד איטלקי - Superleggara - אבל המשמעות היא סופר קל והדגם הזה מתכתב עם ההיסטוריה של היצרן הבריטי. ה- Superleggara הראשונה יוצרה בשנת 1961 עם טכנולוגיה איטלקית. היא זכתה לכינוי הזה בעקבות שלדה קלה במיוחד.
למרות הכל, בריטית נשארת בריטית והאסטון מרטין תציע ללקוחות שלה חוויה יוקרתית וגם שונה מהמכוניות האיטלקיות. המהנדסים לא הזניחו את הנוחות של הנהג והנוסעים. אז נכון שהיא תזנק מ-0 ל-60 מייל בפחות מ-3.4 שניות ושמהירות השיא שלה היא 211 מייל לשעה, אבל אפשר יהיה לנסוע בה בנוחות גם בפקקים וגם בכבישים צדדיים. יש אפילו מושב אחורי, אבל הוא יהיה משמעותית פחות נוח מהמושבים הקדמיים.
זה לא נגמר פה. לנהג תהיה האפשרות לבחור בין 3 מצבי נהיגה שונים. GT לנהיגה רגועה, ספורט לתגובת מנוע מהירה וספורט פלוס לתגובות מהירות ואגרסיביות במיוחד.
מכוניות ראשונות צפויות להגיע לשוק עד סוף השנה.