דקות ספורות לאחר שהחלו להתפרסם הפרטים הראשונים על הירי במוזיאון היהודי בוושינגטון, שם נרצחו ירין לישינסקי וזוגתו שרה מילגרם - שניהם עובדי שגרירות ישראל בארה"ב, החלו גם להופיע ברשתות החברתיות הודעות של תמיכה בתוקף.
משתמש בשם מג'ד פרסם ציוץ גס נגד לישינסקי, וכתב: "אני לא מתחרט על הפריק הזה". הפוסט זכה עד בבוקר חמישי ל-11,000 צפיות ושותף עשרות פעמים.
אך המקרה הזה היה רק ההתחלה. ברחבי הרשתות החברתיות החלו להופיע פוסטים שמהללים את אליאס רודריגז, הרוצח בן ה-31 משיקגו, ומצדיקים את המעשה. "עובדי השגרירות הישראלית לא נרצחו בגלל שהם יהודים", כתב משתמש אחד בפוסט שזכה למאות שיתופים. "הם היו מטרה כי הם גלגלי שיניים במכונת רצח עם".
קיצוניים ברשת משווים, לחיוב, את אליאס רודריגז ללואיג'י מנג'יוני
משתמש אחר השווה את המקרה למלחמת העולם השנייה וכתב שהוא יחגוג את מותם כפי שהיה חוגג את מותו של היטלר. שם הפרופיל שלו מגלה את הקשר למקרים דומים: "יותר אליאס, יותר רודני, יותר לואיג'י" - מתייחס לרוצח הסדרתי רודני אלקלה, וכמובן ללואיג'י מנג'יוני שהואשם ברצח המנכ"ל של חברת הביטוח UnitedHealthcare בניו יורק.
הקשר ללואיג'י מנג'יוני מתגלה כמרכזי בתגובות הרשת. תנועת "Free Luigi" שהתפתחה לאחר הרצח בניו יורק, שחגגה את ההתנקשות כמעשה התנגדות למערכת לא צודקת, מתחילה להשתכפל גם במקרה של רודריגז. "כולנו נביא לאליאס רודריגז את אותה האנרגיה שהבאנו עבור לואיג'י", כתבה משתמשת TikTok. "נגיע לכולם. תשוחרר פלסטין".
התופעה של הפיכת רוצחים לגיבורים ברשתות החברתיות אינה חדשה, אך נראה שהיא מתפתחת לכיוון מסוכן יותר. על פי דיווחים, כבר נוצרו מספר מטבעות קריפטו בשם "$ELIAS" שזינקו בערכן מאז הרצח בליל רביעי, בדומה למטבעות דומים שנוצרו לאחר אירועים אנטישמיים אחרים.
יחד עם זאת, קולות רבים בקשת הפוליטית גינו את הירי. חברת הקונגרס הפרוגרסיבית אלכסנדריה אוקסיו-קורטז כתבה ש"אין שום דבר שמצדיק רצח של חפים מפשע", וחברת הקונגרס רשידה טלאיב הביעה זוועה מהירי גם היא. גם מפלגת הסוציאליזם והשחרור, שרודריגז היה קשור אליה בעבר לזמן קצר ב-2017, התנערה מהמעשה וציינה שאין לה קשר עמו כבר יותר משבע שנים.